Sijoittaisitko rahojasi yritykseen, jonka menestyksestä vastaa johtamasi myyntiorganisaatio?

Mistä yrityksen arvon kasvattaminen muodostuu pääomasijoittajan näkökulmasta? Entä miten pääomasijoittaja näkee tai huomioi yrityksen myyntitoiminnon? Mitä olisi hyvä tietää myyntiorganisaation tuloksellisuudesta ja tehokkuudesta?

Tee itse arvio myyntiorganisaatiosi toiminnasta viidestä keskeisestä sijoittajan näkökulmasta. Kaikilla näkökulmilla on suora vaikutus yrityksen arvon muodostumiseen.

Täytä lomakkeen tiedot ja lataa White paper: Johtaja, sijoittaisitko rahojasi yritykseen, jonka menestyksestä vastaa johtamasi myyntiorganisaatio?

Tässä White paperissa avaamme tarkemmin viisi keskeistä näkökulmaa ja tekijää, joita sijoittaja voisi hyvinkin pohtia arvioidessaan yrityksesi arvoa ja sitä, kuinka hyvin myyntiorganisaatiosi kantaa oman vastuunsa yrityksen kasvun ja arvon tuottamisessa:

  • Mitkä ovat tulevaisuuden kasvunäkymämme
  • Miten hyvää tulosta teemme
  • Miten tasaista kassavirtaa myynti tuottaa ja miten ennustettavaa se on
  • Arvioi kuin sijoittaja: Mikä on strateginen asemamme
  • Arvioi kuin sijoittaja: Mikä on ihmispääomamme arvo: ihmiset; kulttuuri, hyvinvointi, osaaminen


Näiden viiden näkökulman kautta voit arvioida sitä, millaiset menestymisen mahdollisuudet yritykselläsi on – ja miten myyntiorganisaatiosi kantaa oman kortensa kekoon. Ja jos nämä kaikki ovat hyvässä kunnossa, silloin sijoittajat uskaltanevat sijoittaa yritykseesi. Ja mikä parasta, niin myös asiakkaasi uskaltavat valita sinut ja yrityksesi kumppaniksi, samoin kuin työntekijäsi!